Veilig werken met de Bovenloopkraan

Veilig werken met de Bovenloopkraan

De opleiding ‘Veilig werken met de Bovenloopkraan’ is zowel voor de beginnende als de gevorderde machinist van een boven­loopkraan, ook wel Rolbrug of Portaalkraan genoemd, geschikt.

De bovenloopkraan, oftewel de laad- en loskraan is één van de eerste hulpmiddelen om efficiënter vracht­wagens etc. te laden en te lossen, dan wel ondersteunende werkzaamheden te verrichten in een bedrijfshal, buitenterrein of terminal.

In combinatie met ver­schil­lende accessoires kan de bovenloopkraan worden gebruikt voor het laden en lossen en verplaatsen van alle mogelijke lasten.

De eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van de machi­nist, worden steeds hoger. In de Arbowet is bovendien bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold, zodat de veiligheid, gezondheid en het welzijn is gegarandeerd.

In deze opleiding wordt dan ook niet alleen aandacht besteed aan het bedienen van de kraan, de stabiliteit, belastbaarheid van de technische systemen, maar ook aan het werken met goed­gekeurde hijsgereedschappen en een goedgekeurde bovenloopkraan. De nadruk van de opleiding ligt op de veilig­heids­aspecten, aangezien de praktijk uitwijst dat onjuist gebruik van de kraan en hijsgereedschappen grote risico’s met zich meebrengt.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten en er wordt gewerkt met een goed­gekeurde bovenloopkraan. Cursisten krijgen aan het begin van de opleiding een opleidingsmap uitgereikt, die tevens kan dienen als naslagwerk.

Duur

Talen

1 dag, inclusief het examen.

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Locatie

  • Iedere V-Tas locatie
  • In company

Heeft u vragen? Bel ons dan +31 497 360305

Heeft u vragen?
Bel ons dan
+31 497 360305