Rijbewijs T

Rijbewijs T

Alle bestuurders van een LBT (landbouw- of bosbouwtrekker) en MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid) op de openbare weg moeten in het bezit zijn van een T-rijbewijs.

Uitgezonderd zijn de LBT’s en MMBS’en die, inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant, niet breder zijn dan 130 centimeter en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Daarnaast mogen deze voertuigen niet zijn voorzien van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken.

Ook uitgezonderd zijn heftrucks, die niet breder zijn dan 130 centimeter, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine. De scholing voor bestuurders van heftrucks die nu al verplicht is op basis van ARBO-wetgeving blijft gewoon bestaan.

Iedereen die een geldig B-rijbewijs heeft dat is afgegeven voor 1 juli 2015, kan gedurende de looptijd van dit rijbewijs een LBT en MMBS besturen. Bij het vernieuwen van het rijbewijs zal de categorie T automatisch worden bijgeschreven

Deze opleiding is een praktijkgerichte training, gegeven door zeer ervaren rij instructeurs die de kneepjes van dit mooie vak op een zeer deskundige en enthousiaste wijze overbrengen aan de kandidaten.

Duur

Talen

De duur van de opleiding is afhankelijk van de kandidaat gemiddeld tussen 15 en 25 lesuren .

  • Nederlands

Locatie

  • Iedere V-Tas locatie
  • In company

Heeft u vragen? Bel ons dan +31 497 360305

Heeft u vragen?
Bel ons dan
+31 497 360305