Globaal lesoverzicht

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan is naast een hulpmiddel op vrachtauto’s om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen, ook nog een specifieke soort mobiele kraan.
In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten.

In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van een machi­nist steeds hoger.

De machinist van de autolaadkraan met hijsfunctie met een lastmoment van 10 ton-meter en hoger en-of een maximale haakhoogte van 20 meter of meer dient wettelijk  in het bezit te zijn van het TCVT-W4-04 Certificaat ‘Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie’. Arbeidsomstandigheden regeling Artikel 7.6

Doelstelling

Het doel van de training is de mensen vertrouwd te maken met de autolaadkraan zodat ze deze op een veilige en beheerste wijze in alle omstandigheden kunnen opstellen en bedienen voor zowel het laden en lossen van eigen ladingen alsmede bij de uitvoering van hijswerkzaamheden.

De kandidaten worden zich bewust van de gevaren die hierbij kunnen ontstaan.

Tevens is het noodzaak dat men leert op de juiste manier de lasten aan te kunnen slaan en te begeleiden  alsmede correcte duidelijke communicatie te kunnen voeren met allen betrokkenen bij het hijswerk.

De opleiding wordt gegeven door ervaren en goed opgeleide docenten die zelf langdurige werkervaring hebben met de autolaadkraan. Er wordt gewerkt met een TCVT goedgekeurde autolaadkraan met hijsfunctie met een lastmoment van minimaal 30 ton – meter tot 58 ton – meter.

Locatie

Nijverheidsstraat 2
5531 AA Bladel

Aantal deelnemers

Voor deze training kunnen wij 4 deelnemers per instructeur per kraan aanmelden.

Tijdsduur

  • 5 dagen training
  •  1 dag examen
    **Trainingen op maat mogelijk

Beschikbare talen

 

Middelen

  • Autolaadkraan (minimale capaciteit van 10 T/M)
  • Hijsmateriaal
© Copyright 2020 - V-TAS