Ladingzekeren en voertuig belading Vervolgopleiding

Ladingzekeren en voertuig belading Vervolgopleiding

Exceptionele transporten ofwel uitzonderlijk vervoer is van toepassing op ladingen die de normale wettelijke toegestane afmetingen en gewichten voor een “normaal “ transport overschrijden.
Binnen deze sector is Nooteboom Trailers b.v. koploper in het innoveren en bouwen van passende, hoogwaardige oplossingen voor het transport van elke soort exceptionele lading.
Het transporteren van bijzondere ladingen met ons geavanceerde materieel vereist een zekere mate van deskundigheid en kennis van het materiaal, alle afwijkende voorschriften en natuurlijk een afwijkende rijstijl bij deelneming aan het verkeer.
De chauffeur in het open of exceptioneel vervoer moet beschikken over een grote deskundigheid en vakkennis en altijd extra aandacht besteden aan het laden, schoren, verankeren en blokkeren van de ladingen. Daarnaast moet hij ook rekening houden met alle mogelijke eisen van de fabrikanten, machine eigenaren, inspectiediensten en natuurlijk van het voertuig en de sjormaterialen.
Ladingzekering en juiste belading van het voertuig is belangrijk, zodat de lading niet gaat schuiven of rollen en de maximaal toegestane laadvermogens, aslasten en schoteldruk niet worden overschreden.
In deze vervolg training is het juist beladen van het voertuig van groot belang, en wordt hier daarom extra aandacht aan besteed. Denk hier bijvoorbeeld aan positie van de lading op het voertuig, laadvermogen en ondersteuning van de lading.

Duur

Talen

De duur van de opleiding is 1 dag inclusief het examen.

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Locatie

  • Iedere V-Tas locatie.
  • Iedere Nooteboom locatie.

Heeft u vragen? Bel ons dan +31 497 360305

Heeft u vragen?
Bel ons dan
+31 497 360305