IPAF Hoogwerker Opleidingen 1A – 1B – 3A – 3B – Special

IPAF Hoogwerker Opleidingen 1A – 1B – 3A – 3B – Special

De opleiding is bestemd voor iedereen die professioneel een hoogwerker bestuurt.

Een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een hoogwerker moet werken, kan gevaar opleveren voor zichzelf en zijn omgeving.

Vanuit het arbeidsomstandigheden besluit artikel 7.18 en 7.18b  wordt deskundigheid voor het gebruik op hijs & hefmiddelen voor personen, zoals de hoogwerker vereist.

Mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving worden bediend door werknemers die daartoe een specifieke deskundigheid bezitten.

In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen dat zijn personeel voldoende is geschoold. bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht bij het werken met een hoogwerker  steeds hoger.

Het IPAF opleidingsprogramma voor de bediening van hoogwerkers is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de hoogwerker industrie en is als enige door de Duitse TŰV gecertificeerd op grond van de minimum standaard vereisten zoals vermeld in de ISO norm 18878. ontvangen een certificaat en een hoogwerker licentie in de vorm van de bekende PAL Card.

De digitale PAL Card via IPAF’s ePAL app een feit.  Iedereen met een IPAF licentie kan de app downloaden en de kwalificaties invullen. Ga voor meer informatie naar: www.ipaf.org/ePAL

 

IPAF kent 5 categorieën:

1 A       Statisch Verticaal:

Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers.

1 B       Statisch Boom:

Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis, spinhoogwerkers met stempels.

3 A       Mobiel Verticaal:

Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.

3 B       Mobiel Boom:

Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers.

Special:

Bijvoorbeeld rail-hoogwerkers.

De minimum leeftijd van de cursist is 18 jaar.

Cursisten mogen geen beperkingen hebben van het zicht, gehoorfuncties en motoriek en dienen redelijk medisch geschikt te zijn (bijv. geen hoogtevrees) voor het uitvoeren van de taken.

De cursist is verplicht om tijdens het praktijkgedeelte van de opleiding een helm en veiligheidsschoenen te dragen.

Gecertificeerde valbeveiligingen zijn aanwezig op de trainingslocatie , indien u in het bezit bent van een persoonlijke valbeveiliging mag deze worden gebruikt tijdens de opleiding mits hij voldoet aan de keuringseisen.

Duur

Talen

Geen ervaring minimaal 2 dagen, inclusief het examen.

Herhaling of ervaren 1 dag inclusief het examen.

  • Nederlands
  • Engels
  • Duits

Locatie

  • Iedere V-tas locatie

Heeft u vragen? Bel ons dan +31 497 360305

Heeft u vragen?
Bel ons dan
+31 497 360305